REIZEN  EN  EXCURSIES

Dinsdag 10-12-2019   Bezoek kerstmarkt Moers.

Weer gingen er 60 K.B.O. -ers van K.B.O. St.Martinus/St.Joseph op stap en wel naar de kerstmarkt in Moers. Dit is een stad in Duitsland die van 1600 tot 1702 onder gezag van de Nederlandse Oranjes stond, als eerste Maurits van Nassau. Er zijn nog enkele gebouwen in Moers die doen denken aan deze tijd. Bij aankomst in Moers bleek al snel dat parkeren moeilijk zou worden. In café Mehrhof werd ons koffie/thee met lekker gebak geserveerd. Hierna konden we de kerstmarkt bezoeken. Er was van alles te zien, te eten, te drinken en te koop. Om half acht werden we verzocht bij het standbeeld bijeen te komen om weer met de bus naar huis te gaan. De chauffeur had de bus zover weg moeten zetten dat hij er met de taxi heen moest. Ook waren er enkele technische problemen in Moers n.l. bij het café Mehrhof kon niet gepind worden zodat de penningmeester samen met Holger een bank ging opzoeken om geld te pinnen. Hierna konden zij dus ook naar de kerstmarkt. Ook was er een technische storing in het café. Het bleek namelijk dat de koffiemachine het niet meer deed. Toch hebben de deelnemers aan deze reis zich goed kunnen amuseren. Met dank aan de organisatoren.

T.J

Woensdag 20 november 2019  Marcienne Kerst-modeshow.

Om 14.00 uur stonden 51 K.B.O.-leden gereed om in te stappen in de bus die hen naar Marcienne in Heinsberg zou brengen. Hier werden we door het Marcienne-team hartelijk ontvangen. Nadat we genoten hadden van koffie met gebak werd er door de mannequins een mooie modeshow in kerstsfeer gepresenteerd.

Als verrassing was er ook een mannelijke mannequin hiervoor hadden ze onze voorzitter gestrikt. Men heeft nu ook een collectie voor mannen. Na afloop werd de winkel goed bezocht. Om 17.45 was het weer tijd om naar huis te gaan onder gezang van “As we wer nao Tegele goan” Het was voor allen een gezellige middag.

Dinsdag 16  juli  2019   Huifkartocht.

Om 11.00 uur deze morgen stapten 38 K.B.O.-leden in de 2 huifkarren en kon men vertrekken. De reis ging via de Venlose stadsbrug naar  Blerick, door Hout-Blerick langs de maas richting Kessel. Bij aankomst om 13.00 uur bij Marleetjeshof in Roggel was alles reeds gereed  voor de picknick.

Hierna werden er 2 groepen gevormd om het bakkerijmuseum te bezoeken en werd er uitleg gegeven  door o.a Sjra Derks. Er waren allerlei bakkerij benodigdheden te zien en men kreeg uitleg waar e.e.a. voor diende. Ook waren er enkele authentieke winkels ingericht waaronder eentje uit Tegelen n.l. Ewals-Vossen, Stationsstraat. Na dit museumbezoek kon men de omgeving van de boerderij nog verkennen. Daarna was er koffie/thee met vlaai. Om 15.15 uur werd er weer vertrokken, via Helden, Baarlo, Blerick. Om 17.30 waren we weer in  Tegelen. Het was weer een oer-gezellige K.B.O.-dag.

Dinsdag 25 juni  2019    Uitstapje naar Overloon.

Om 13.00 uur vertrok onze bus met 32 K.B.O.-ers voor een bezoek aan Overloon. Men kon kiezen tussen een bezoek aan het oorlogsmuseum of ZooParc. De meesten hadden gekozen voor het oorlogsmuseum.

8 leden gingen naar de Zoo. Ondanks het warme weer  was het een gezellige en leerzame middag. Na afloop werd er nog door 31 leden een hapje gegeten bij RACH.

Dinsdag 21 mei 2019     Dagreis naar Kevelaer.

Om 11 uur stonden 53 K.B.O.-leden klaar om in te stappen in de bus, de penningmeester was iets belangrijks vergeten en spoedde zich snel even terug naar huis met de auto. Teruggekeerd was hij nog net op tijd, de bus kon vertrekken. In Kevelaer aangekomen werden we net als vorige jaren bij Bäckerei Kamps voorzien van Kaffee/Thee und Kuchen, hierna was er nog wat vrije tijd tot de dienst in de kaarsenkapel zou beginnen. Deze werd ook dit jaar weer mede verzorgd door het kerkkoor van Venray.  De dienst werd voorgegaan door onze oud-kapelaan, pastoor Theo Miedema.

Annelies had voor een mooi versierde kaars gezorgd die ook door haar werd ontstoken. Op het einde van de dienst werd er nog door Annelies een mooi gedicht voorgedragen. Na de dienst kon men op eigen gelegenheid het gezellige centrum bezoeken of een terrasje pikken echter dit was i.v.m. het frisse weer geen optie, maar een pilsje drinken in een of ander café-restaurant was natuurlijk wel mogelijk. Om 16.30 uur werd aangeschoven aan tafel bij Hotel Restaurant Goldener Apfel voor een heerlijk pelgrimsdiner. Om 18.30 uur vertrokken we weer naar Tegelen en in de bus werd er nog gezellig nagepraat. De voorzitter had nog een kleine verrassing voor Holger die deze reis weer voortreffelijk heeft mee georganiseerd. Het was ondanks het minder goede weer een mooie en gezellige dag.

Dinsdag 26 maart 2019   Marcienne in Heinsberg

Om 14.00 werden 49 personen vanaf station Tegelen met de bus naar Marcienne in Heinsberg gebracht daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Hierna werd door de Marcienne mannequins een mooie modeshow gepresenteerd.

Bij de koffie kregen alle aanwezigen ook een gekleurd paasei met een nummer dit was een lotnummer. Onze afdeling kreeg 4 prijzen toebedeeld. Hiermee konden de winnaars iets met extra korting kopen in de winkel. Nadat de dames hun inkopen hadden gedaan ging het om half zes weer met de bus naar Tegelen. Het was de 19e keer dat K.B.O. St.Martinus/St.Joseph Marcienne bezocht.