Back to Top
 
 
 

SAMEN   ”UIT”  ETEN

 

Donderdag 18 januari 2024  Etentje bij Rose Garden

Het bezoek aan Rose Garden in het centrum van Tegelen is elke keer een fascinerende ontdekkings-reis door de oosterse keuken. En wat is zo'n buffetvorm plezierig! Wat je smaak of je dieetwensen ook zijn, je vindt altijd wel iets van je gading. Ook hier. Het was mogelijk om wel of geen vlees of vis, vegetarisch of veganistisch te eten. Met als afsluiting: ijs, fruit. Of: allebei! Of: een kopje koffie! Het is een gezellig en sfeervol Chinees restaurant. Ook dit keer hebben we weer kunnen genieten van de vriendelijke sfeer en het heerlijke eten. Het was opnieuw  onvergetelijk.

 

Donderdag 19 oktober 2023 Etentje bij El Torro

Deze keer is er gekozen voor restaurant El Torro grill specialiteiten, centraal gelegen in Tegelen aan de Grotestraat. Het merendeel van onze 46 deelnemers zijn dames die wel eens goed willen eten zonder dat ze het zelf moeten klaarmaken. Ze worden niet teleurgesteld! Vooraf kon je een keuze maken uit 3 verschillende gerechten t.w:. El Torro Spiess, Zalm of Schnitzel  

De gerechten worden geserveerd met frites, gebakken aardappelen en een salade. Op tafel staat voor iedereen Stroganoff-,Champignon- of Hollandaisesaus. Het toetje is: ijs met warme kersen en slagroom. Alles keurig verzorgd!  Behalve het lekkere eten is er een zeer gezellige sfeer, zodat de tijd voorbij vliegt. De grote groep levert voor de keuken veel drukte, maar ze blijven enthousiast! Al met al genieten we van een heerlijk etentje met verschillende menu's in een sfeervolle ambiance. Al de leden die er vandaag niet bij zijn, krijgen volgend jaar een kans.

 

Dinsdag 8 augustus 2023

Het was weer tijd voor onze traditionele zomer BBQ. Dit jaar bij D’n Ingelbewaarder. Om 15.00 uur werd de middag gestart met een welkomstwoord door de voorzitter. Daarna zijn we met de BBQ begonnen waar de leden allemaal stuk voor stuk zeer enthousiast over waren. Op het menu stonden barbecueworst, gemarineerde varkenshaas en een gemarineerde kipfilet. Er waren 3 soorten saus en maar liefst 5 soorten salades.

De BBQ middag werd opgeluisterd door Stef Kupers. Hij zorgde met de muziek en de vele verzoekjes weer voor een fantastisch gezellige middag. Er werd volop meegezongen en zelfs gedanst. De sfeer was geweldig. Zo rond de klok van 18.00 uur was de BBQ middag aan zijn einde gekomen. Echter Stef zorgde met een paar meezingers voor een muzikale afsluiting van deze wederom fantastische middag. Om 18.30 uur gingen de mensen, na het afscheidswoord van de voorzitter die de mensen van de BBQ, Stef en alle vrijwilligers bedankte voor hun geweldige inzet deze middag, met een zeer voldaan gevoel naar huis.

 

 

Donderdag 20-10-2022   Etentje bij El Torro

Op deze donderdag zaten er 34 KBO-leden klaar om weer eens samen gezellig te eten. Het eten was lekker en de sfeer was gezellig.

 

Dinsdag 09-08-2022 Midzomer Barbecue

Om 15.00 uur deze dinsdag waren 68 kbo-ers aanwezig bij de schutterij St. Martinus om eens lekker te genieten van een goed verzorgde BBQ, tevens kon er door de liefhebbers geschoten worden met de lichte buks, Na het spelen en zingen van ons KBO-lied werd de middag geopend door de voorzitter met onder meer enkele mededelingen betreffende de gang van zaken bij de Harmoniezaal. Onder leiding van Piet en Flip werd er naar hartelust door velen geschoten. Later in de middag werd de uitslag bekend gemaakt. Er waren 3 soorten vlees, 3 soorten saus en 4 soorten salades en brood met kruidenboter en tapenade. Door het grote aantal deelnemers liep alles een beetje uit in de tijd. De BBQ was verzorgd door Culinair by Paulien’s en Kelly zorgde ervoor dat al het vlees gebraden werd. De winnares van de schietwedstrijd was dit keer Carolijn. Tot slot bedankte de voorzitter de mannen van de broederschap St. Martinus, de dames van het bestuur en natuurlijk ook Kelly Holtman voor de medewerking en organisatie van deze middag.

 

Donderdag 03-03-2022   Eten bij Rose Garden,

Er waren 36 KBO-leden om 17.00 uur aanwezig om eens lekker Chinees te gaan eten. Het was weer gezellig en blij dat ze waren dat ze niet zelf hoefden te koken. Dit etentje was weer goed georganiseerd door de dames van het bestuur.

 

Dinsdag 10-08-2021   Zomer BBQ

Op deze dag was onze KBO-afdeling te gast bij de Broederschap St. Martinus. Het was deze middag wat buiig weer dus het was jammer dat we niet buiten op het terras konden zitten. Na wat improviseren i.v.m. de ruimte werd het binnen toch gezellig . Er waren 52 leden aanwezig. Om 15.00 uur werd de BBQ ontstoken en ging Kelly aan het werk. Er waren 4 soorten salades, 3 soorten saus, brood met kruidenboter en tapenade. En natuurlijk ook 3 soorten vlees. Tijdens het barbecueën kon er ook geschoten worden met de lichte buks. 22 leden hadden zich hiervoor opgegeven, 14 dames en 8 heren. Na het laatste stukje vlees werd de uitslag van de schietwedstrijd bekend gemaakt door Piet. Bij de dames was Ank Vissers met 88 punten de winnares, 2e was Carolijn Fijen met 86 en Annelies Holtman 3e met 81 punten. Bij de heren was Peter Cremers winnaar met 88 punten, 2e Jan Willems met 82 en 3e M.v.Keulen met 67 punten. Na kaveling tussen de winnares van de dames en de winnaar van de heren, was Peter de uiteindelijke winnaar met 42 punten tegen Ank met 38 punten. Als prijs werd de  winnaar door Schutterij St. Martinus gratis een jaar lidmaatschap aan geboden. Om 17.30 werd deze gezellige middag door onze voorzitter met dank aan de gastvrije schutterijvereniging  afgesloten. Tot het volgende jaar.

foto's

 

Dinsdag 22-09-2020   Barbecuemiddag

Op deze middag hielden wij onze uitgestelde BBQ. Het personeel van ’t Zaelke had alles prima verzorgd.  We kregen 3 stukjes vlees, diverse soorten saus, 4 soorten salades en stokbrood met smeersels. Er waren 38 K.B.O.-leden aanwezig. Na de opening met natuurlijk “Os K.B.O.-lied” en een woordje van de voorzitter kon men beginnen met het eerste stukje vlees nl. kipsaté. Tijdens de BBQ werden foto’s  gepresenteerd welke zijn gemaakt in 2019 en in 2020 bij de diverse activiteiten. Ook werd een filmpje gedraaid van het ziekenhuis in Tegelen en de afbraak. Het was een weer gezellige middag. Bij het slotwoord door de voorzitter werd nog aandacht gevraagd voor de inloopmiddagen welke beginnen op 5 oktober om 14.00 uur met Koersbal, en verschillende gezelschapsspelen.

T.J.

Foto's

 

Vrijdag 14-02-2020   Etentje bij Rach.

Om 17.00 waren 29 K.B.O.'ers bij brasserie Rach aanwezig om eens lekker en gezellig met elkaar te eten. In de vorm van een buffet werden er verschillende gerechten geserveerd met een dessertbuffet als afsluiting. Het was weer een gezellige bijeenkomst van onze K.B.O.-leden. Om 19.45 uur ging iedereen voldaan huiswaarts.

T.J.

Foto's

 

Vrijdag 11 oktober 2019     El Torro.

De dames van de eet club hadden weer een etentje georganiseerd bij restaurant El Torro, er waren 25 K.B.O.-leden die op deze avond gezellig en lekker hebben gegeten.

 

Dinsdag 13 augustus 2019   Midzomer BBQ.

Op deze dinsdag was onze K.B.O.-afdeling weer te gast bij de Broederschap St.Martinus, 51 K.B.O.-ers waren samen gekomen om te genieten van  een heerlijke BBQ.

Ook was er gelegenheid om te laten zien of je kon schieten met de windbuks. Er waren verscheidene mannen maar ook vrouwen die hieraan meededen. Uit diverse reacties bleek dat dit ook weer een zeer geslaagde middag was.

T.J.

Foto's

 

Vrijdag 15 februari 2019       Rose Garden

Op deze vrijdagavond waren er 43 belangstellenden om weer eens lekker samen te eten. Het  personeel van Rose Garden had weer voor een voortreffelijk buffet gezorgd. Onder het eten werd er gezellig gekeuveld. Het was weer een zeer goed geslaagde avond.  

T.J.