Back to Top
 
 
 

                       NIEUWS  VAN  DE  AFDELING

             

              VERSCHIJNINGSDATA  "ONS"  MAGAZINE 2023

                                   

                           28  November  

            19  December  

               

 

             VERSCHIJNINGSDATA  "ONS"  MAGAZINE 2024

                                   

                           20  Januari  

            24  Februari  

                           23  Maart

            20  April

                           25  Mei

            22  Juni

                           24  Augustus

            21  September

                           26  Oktober

            23  November

                          14  December

 

               

Mocht u geen magazine ontvangen hebben gelieve dan contact op te willen nemen met:                                                                         Theo Janssen Tel. nr.:  077 - 373 24 50

 

 

 

                 Nieuwjaarsconcert  2023

 

LIMBURGSE  JAGERS

 

Het doet ons bijzonder veel genoegen u te kunnen mededelen dat het Reūnie orkest van de Limburgse Jagers op  ZONDAG  8  JANUARI  2023 van 14.30 - 17.00 uur  een nieuwjaarsconcert voor ons zal verzorgen in De Harmoniezaal.  

In 1950 werd het Regiment Limburgse Jagers geformeerd. Aan het regiment werd  een muziekafdeling toegevoegd. Deze bestond naast een compleet orkest, uit een Fanfare- en een Tamboercorps, die zowel zelfstandig alsook samen ontelbare optredens in binnen- en buitenland verzorgden.

Het orkest was van 1950 tot 1968 gestationeerd in Venlo. Door bezuinigingen van het Ministerie van Defensie werd het orkest opgeheven. Delen van het regiment werden geplaatst in Seedorf in Noord-Duitsland.

Op 25 januari 1992 werd het Reūnie-Orkest Limburgse Jagers opgericht. Een orkest dat de tradities en goede naam van het Leger-Fanfarekorps in ere zou houden. Het uit ca. 50 leden bestaande korps wil graag de traditie en de sound van het door de Limburgse bevolking zeer gewaardeerde korps der Limburgse Jagers voortzetten en hoopt dat nog vele jaren te mogen doen.

Wij hopen u dan ook in grote getale te mogen begroeten en dat we met dit nieuwjaarsconcert, samen met u, een prachtige start van het nieuwe jaar 2023 mogen beleven.

 

                                            INFORMATIE  VAN  HET  BESTUUR

                            CADEAUBONNEN

 

Een cadeaubon is een populaire manier van geld geven. Het is toch nét wat persoonlijker en feestelijker dan een envelop met geld, maar toch kan de persoon die het cadeau mag ontvangen zelf de keuze maken wat hij/zij ermee doet. Vaak is het voor uw familie, vrienden e.d. moeilijk om bij een verjaardag of feestelijke gelegenheid een geschikt (of gepast) cadeau voor u te vinden.

'U heeft waarschijnlijk alles al …'  Een cadeaubon van uw K.B.O. is dan een origineel geschenk. U kunt met deze bon vervolgens geheel of gedeeltelijk een activiteit(en) naar eigen keuze uit ons jaarprogramma betalen bijvoorbeeld de Paasbrunch, de Kerstviering of de kosten voor een reisje. Ook kunt u met deze bon muntjes kopen in  Partycentrum Zaelke en hiermee uw consumpties betalen.

De cadeaubonnen zijn beschikbaar in 2 verschillende uitvoeringen. Men kan kiezen uit een cadeaubon ter waarde van € 5,00 of een van € 10,00  De bonnen zijn te koop bij de penningmeester: Theo Janssen - Tel nr. 373 24 50 en moeten contant betaald worden. Deze cadeaubonnen blijven 3 jaar geldig na de uitgiftedatum. Ook zijn de cadeaubonnen te koop bij onze activiteiten welke in D'n Ingelbewaarder of in De Harmoniezaal gehouden worden.

 

                  Vrijwillige  Ouderenadviseur (VOA)

Mijn naam is Carolijn Fijen. Voor ik hier kwam wonen, was ik woonachtig in Den Bosch en hielp daar, als vrijwilligster, mensen die met allerlei vragen in een wijkwinkel kwamen. Hier in Tegelen werd ik op de K.B.O. afdeling Martinus/Sint Joseph attent gemaakt. Na een cursus van de K.B.O. werd ik hier Vrijwillige Ouderenadviseur (VOA).  

Waarmee kan ik U eventueel van dienst zijn? U kunt denken aan vragen over huurtoeslag of een indicatiestelling zorg. Of hulp bij het vinden van de juiste financiële regeling, bijvoorbeeld het aanvragen van bijzondere bijstand.

Om wat concretere voorbeelden van vragen te geven:

  •   Wie helpt mij met het invullen van formulieren?
  •   Heb ik recht op Huurtoeslag of Zorgtoeslag? 
  •   Wat kan de Thuiszorg voor mij betekenen?
  •   Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in huis? 
  •   Ook voor vragen omtrent pensioenen, AWBZ, bijstand kunt U bij mij terecht.
  •   Op verzoek kom ik bij u langs om duidelijkheid te krijgen over uw (hulp-) vraag. 
  •   Mijn hulp is gratis en onafhankelijk.

Aarzel niet. Met zijn tweeën weet je meer dan alleen. Heeft u hulp nodig of wilt u informatie of advies over een van bovenstaande onderwerpen?

Neem dan contact op met Annelies Holtman Tel. nr.: 06 - 108 708 26

Ook kunt U contact opnemen met het bureau van de K.B.O. Limburg.

Tel. nr.: 0475 – 381740. Email: info@kbolimburg.nl

U kunt mij natuurlijk ten allen tijde aanspreken tijdens een van de door de K.B.O. georganiseerde activiteiten

Graag tot ziens,

Carolijn

                   Nieuwjaarsviering  2021

 

Samen met onze leden willen wij het nieuwe jaar inluiden met een nieuwjaarsviering  Het doet ons dan ook bijzonder veel genoegen u te kunnen mededelen dat het Venlose  “Smartlappenkoor Schoën Luuj” de  nieuwjaarsviering voor ons zal verzorgen in partycentrum Zaelke en wel op:

                                                             Zondag 10 januari  van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Het koor is op 26 mei 2000 opgericht en uitgegroeid tot een gemengd koor met ca. 45 leden

 

Corona  nieuws

Lege treinen, verlaten pleinen, dichte cafés. Nederland bood een groot gedeelte de afgelopen maanden een onwerkelijke aanblik. Het voelde als een nare droom waar je wakker uit wil worden. Het was voor iedereen raar om opeens het grootste deel van de week thuis te zijn.

Alles was anders. De verjaardagen, het bezoek van en aan familie, de activiteiten van onze KBO, zoals o.a. het uitstapje naar Kevelaer, die niet doorgingen. Pasen zoals niemand van ons die heeft meegemaakt. We trokken er niet op uit, we kwamen niet samen met de hele familie of met vrienden.  We zagen nu dat een wereld die decennialang heel geleidelijk veranderde, in een paar weken tijd decennia van veranderingen doormaakte. Wij stonden als individuen, als gezinnen, als samenleving voor de grootste uitdaging sinds mensenheugenis Door het virus hielden we meer afstand van elkaar. Natuurlijk, de anderhalve meter die werd geadviseerd.

Een verschrikkelijk pijnlijke maatregel. De Italiaanse premier zei het mooi: "we nemen nu afstand om elkaar straks weer te kunnen omhelzen". Tegelijk kwamen we dichter bij elkaar. Realiseerden we ons hoe kostbaar ons leven, onze gezondheid is. En dat we elkaar hebben. Het dagelijks leven van ons allemaal is de afgelopen maanden op z’n kop gezet. Kinderen gingen niet meer naar school, waar mogelijk bleef iedereen thuis werken en we vermeden sociale contacten.

Kortom, alles was anders. Wereldwijd werden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het waren uitdagende omstandigheden voor iedereen.  Binnen onze KBO hielden we de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en troffen we waar nodig uiteraard maatregelen. Het was voor iedereen een bijzondere tijd. Het binnenblijven en soms een ommetje maken of even naar de supermarkt maakte ons wereldje plotseling erg klein.

 

              Nieuwjaarsborrel 2020

 

Samen met onze leden willen wij het nieuwe jaar inluiden met een nieuwjaarsborrel en een nieuwjaarsconcert, verzorgd door Shantygroep "De Maashave" in 't Zaelke en wel op:

                        ZONDAG  5  JANUARI  2020 van 14.00 - 17.00 uur  

Shantygroep  "De Maashave" is Limburgs eerste shantykoor bestaande uit ca. 35 leden, die als voornaamste doelstelling hebben: het met veel plezier zingen van Shanties en zeemansliederen, om daarmee het publiek veel gepekeld luisterplezier te geven. Shanties zijn matrozen werkliederen uit de tijd van de grote zeilscheepvaart.