Back to Top
 
 
 

REIZEN  EN  EXCURSIES

 

Dinsdag 13 December 2022  Uitstapje naar kerstmark Oberhausen

Zesenvijftig leden hadden zich voor dit uitstapje aangemeld. Helaas, wegens omstandigheden, konden enkele leden niet mee. De aankomst was om 15.30 uur, bijna donker. Heel plezierig, want de kerstmarkten zijn het gezelligst als het donker(der) is, en de lichtjes aan zijn.

Daarom is december de perfecte tijd voor een (kerst)markt en dus ook om er een bezoek aan te brengen. Dit keer was de kerstmarkt  en  het winkelcentrum Centro in Oberhausen ons doel. De kerstmarkt ligt  om het winkelcentrum. Dit samen maakt dat je hier makkelijk een hele dag kunt vertoeven. Voor enkele leden had het bezoek dan ook wel langer mogen duren dan de 4 uur.....

De kerstmarkt was  ontzettend gezellig. In totaal waren er 150 verschillende houten stalletjes te vinden, waar de kerstsfeer vanaf spatte. Over de hele markt was er heerlijk eten en drinken te vinden, met diverse soorten worst, bier, flammkuchen, brezels en knoedels. Maar ook allerlei stalletjes waar je unieke kerstversiering en -cadeaus kon zien en, natuurlijk ook, kopen. De mogelijkheid van een  glaasje glühwein ontbrak niet. Je kon het zo gek niet bedenken, of het was hier wel te vinden. Zelfs live muziek was er......

Ook het shoppen in het grote overdekte winkelcentrum Centro was een belevenis. Met een keuze uit maar liefst meer dan 220 winkels, café’s, restaurants en uitgaansmogelijkheden! Alle bekende modeketens hebben in het winkelcentrum onderdak gevonden, zoals H&M, Peek & Cloppenburg, Diesel, C&A en Colloseum. Het was voor de dames dan ook een beetje “Wonderworld”

Het vertrek was om 19.30 uur en om exact 20.30 uur  waren we weer terug van een geweldig leuk, maar ook wel vermoeiend dagje Oberhausen.

 

 

Dinsdag 15-11-2022    Marcienne Kerst Modeshow

Een veertigtal dames, en enkele heren, brachten op deze zonnige middag een bezoek aan breifabriek Marcienne. Voor de 28e keer, bleek.  Een uur na vertrek van het Stationsplein, bracht een luxe touringcar ons op de bestemmingsplaats: Heinsberg. In een grote hal werden we feestelijk (Kerst) onthaald op koffie en vlaai.  Na een welkomstwoord van de  woordvoerster, begon de modeshow. Diverse mannequins – wijselijk niet van die broodmagere sprieten zoals je die gewoonlijk ziet – toonden een groot aantal gebreide truien, vesten, etc. Zo kreeg je een goede indruk van wat ze te bieden hadden. Na afloop was het in het winkelgedeelte een bekijken, betasten, passen en eventueel kopen van de geshowde producten.

Vóór de terugreis was er niet alleen de mogelijkheid om nog even een kop koffie/thee te drinken, maar ook om te zien waar en hoe al dat moois gefabriceerd werd. In de naast gelegen fabrieksruimte stonden  verscheidene breimachines opgesteld. Een breimachine is wel enkele meters lang en anderhalve meter hoog. Diverse klossen garen staan er bovenop. Een met grote snelheid heen en weer schietend onderdeel van de machine trekt de garens van de klossen af en breit die volgens een bepaald patroon. Eerder werd zo’n breipatroon handmatig in de machine gezet. Tegenwoordig gebeurt dat digitaal.

Nadat de dames met veel animo het winkeldeel en de breimachines van de fabriek hadden bezocht was het daadwerkelijk tijd om huiswaarts te keren. Omstreeks 18.30 uur arriveerden we weer voldaan in de thuishaven. Het was  een aangenaam en prettig bezoek aan breifabriek Marcienne

 

 

Dinsdag 23-08-2022.  Huifkartocht.

Door de grote belangstelling voor deze activiteit, was het bestuur genoodzaakt 2 huifkarren te reserveren. Vertrek was om 11 uur. De tocht ging via Steyl en Baarlo richting Kessel. Een hele mooie route langs de Maas. In Kessel werd de Maas weer overgestoken richting Beesel van daaruit verder naar Swalmen. De heer Jos Hodselmans stond ons al op te wachten met zijn fototoestel in de aanslag. We werden hartelijk ontvangen door het echtpaar Hodselmans eigenaren van de Parkhof. Eerst werd er gepicknickt met broodjes en koffie. De groep werd in tweeën gesplitst waarna er een rondleiding werd verzorgd door de heer Jos Hodselmans die enthousiast vertelde over het ontstaan en de voortgang van deze prachtige tuin. Er was ook een grote verzameling heiligenbeelden en andere zaken uit het rijke Roomse Leven te zien. Na de rondleiding was er koffie met vlaai, in de mooie zitjes van de schaduwrijke  tuin. Om 15.30 uur was het alweer tijd voor de terugtocht. De groep van 45 KBO-ers werd uitgewuifd door de dhr. en mevr. Hodselmans. De terugtocht ging via Beesel, Reuver en Belfeld naar Tegelen. Er werd gestopt in de Beeten waarna men in D’n Ingelbewaarder nog kon genieten van frites met knak. De deelnemers hadden weer een fantastische dag beleefd.

 

 

Dinsdag 12-07-2022 Uitstapje naar Terschuur.

Met 45 KBO-leden werd ’s morgens om 10 uur de reis begonnen naar het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum. Om 12 uur werd de groep hartelijk begroet door een van de medewerkers van het museum en dan was er koffie/thee met gebak, hierna kon het museum bezocht worden, er waren 3 routes, route A met oude ambachten, route B met klederdrachten en oude spullen zoals radio’s, camera’s, computers e.d. je hoorde vaak de opmerking maken “dat hadden we vroeger ook”.  Route C was met speelgoed en speelruimte voor de kinderen, waar ook enkele van  onze KBO-ers even gebruik van maakten. Ook was er een expositie van Sesamstraat. Om half twee werd een lunch aangeboden bestaande uit een kop lekkere soep en broodjes. Hierna werd verder gegaan met de bezichtiging. Als alles gezien was werd er nog op het terras vertoefd met een lekker drankje tot het tijd was om weer huiswaarts te keren, na een mooie en interessante dag kwam de bus om c.a. 18.00 weer aan bij het station in Tegelen.

 

 

Dinsdag 17 mei 2022  Reisje naar Kevelaer.

Ruim voor 10 uur waren 40 KBO-ers bij de bus om deze dag weer een reisje naar Kevelaer te maken. Er waren jammer genoeg 2 afmeldingen. Bij aankomst in Kevelaer werden we bij Bäckerei Kamps getrakteerd op koffie/thee en gebak. Hierna konden de deelnemers Kevelaer gaan verkennen. Enkelen hebben het mooie Niederrheinische Museum, een mooi verzorgd en interessant museum over kunst en cultuur bezocht. Om 13.30 uur begon de “Wortgottesdienst” verzorgd door onze pastoor, Annelies, Carolijn, Hanneke en Tilly. Ook werden de overleden leden van onze afdeling herdacht in de voorbeden. Na de dienst konden de deelnemers op eigen gelegenheid gaan shoppen, rondwandelen en natuurlijk met het mooie weer, een terrasje pikken. Het viel niet mee om een plaatsje te vinden want het was overal druk. Om 16.30 uur werden we verwacht bij Der Goldener Schwan waar ons een 3-gangen diner werd aangeboden. Om 18.30 stond de bus weer gereed om de KBO-leden weer naar huis te rijden. Het was weer een fijne en sfeervolle KBO-dag.

 

Dinsdag 22 maart 2022  Marcienne voorjaarsshow

Om 14.15 uur vertrok de bus met onze leden naar Marcienne voor een verassende voorjaarsshow. Letterlijk en figuurlijk want het was een stralende lentedag. Na 2 jaar was het voor iedereen weer eens een happy day. Aangekomen in Heinsberg werden we verwelkomd door het hele team en stond de koffie met lekkere vlaai weer  voor ons klaar.  Na het nuttigen van dit lekkers werd ons een prachtige modeshow voorgeschoteld. De mooie frisse  kleuren van de nieuwe look kon onze dames wel bekoren. Dat bleek wel toen na afloop de winkel open ging. Er werd gepast, geshowd en door vriendinnen beoordeeld. Omdat het de paasshow was, kreeg iedereen een gekleurd paasei. Vorige jaren waren deze voorzien van een nummer en vond er een tombola plaats. Nu had de directie er voor gekozen om op enkele artikelen een behoorlijke korting te geven. Zo had iedereen dus kans om een voordeeltje te scoren. Een bijzonder mooi initiatief. Rond de klok van zes uur bracht de bus ons weer naar Tegelen. We kunnen wel zeggen dat het in zijn geheel een prachtige dag was.

 

Dinsdag 19 oktober 2021   Reisje naar Kevelaer.

Ruim voor 11 uur stonden de KBO-leden gereed om het jaarlijkse reisje naar Kevelaer te maken, dit keer waren er 52 inclusief onze pastoor aanwezig. Wegens ziekte hadden er zich 4 leden  afgemeld. Het was deze dag wat miezerig weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 12.15 uur werden we ontvangen bij Bäckerei Kamps waar we getrakteerd werden op een lekkere bak koffie/thee met heerlijk gebak. Om half twee werd verzameld in de kaarsenkapel, waar Pastoor Anu een dienst verzorgde samen met enkele leden die de zang, voorbeden e.d. verzorgden. Na de dienst kon men op eigen gelegenheid het stadje bezichtigen, op een terrasje zitten was er deze keer niet bij. Er waren genoeg gelegenheden waar men een natje en een droogje kon krijgen. Dit keer konden we niet terecht bij Die Goldener Apfel (was gesloten) maar de organisatie had een etentje georganiseerd bij El Torro in Tegelen. Om 16.30 uur stond de bus alweer klaar om ons naar Tegelen terug te brengen. Nadat allen present waren vertrokken we weer richting Nederland. Tegen 18.00 uur waren we terug in onze eigen woonplaats, alwaar even nog een probleempje met rollators die verwisseld waren opgelost moest worden. Daarna gingen 38 leden incl. pastoor lekker eten bij El Torro die speciaal voor ons op hun vrije dinsdag hadden geopend. Het was weer een zeer geslaagde KBO-dag met dank aan Pastoor Anu en de bestuursleden die deze dag perfect hadden georganiseerd. Wel jammer van het weer.       


 

Dinsdag 24 augustus 2021  Huifkartocht.

Om 5 voor 11 vertrok onze huifkar met 26 KBO-leden aan boord. De reis ging via Venlo, Velden, Lomm en Arcen, hier werd de Maas overgestoken naar Broekhuizenvorst en van daar waren we gauw genoeg in Melderslo bij Museum De Locht. Daar werd ons een lunchpakket aangereikt. 3 Leden waren op eigen gelegenheid naar Melderslo gekomen. Hierna kon het museum bezocht worden. Ook werd ons nog koffie/thee met vlaai aangeboden. Om 15.30 uur werd de huifkar  weer vol geladen en ging het  huiswaarts. Onderweg werd er uit volle borst gezongen. Miriam had nog een kleine verassing; een zelf gemaakt likeurtje, de 2 flessen waren in een mum van tijd leeg. Dit verhoogde natuurlijk de stemming in de huifkar. De terugweg ging over Horst, Grubbenvorst, in Blerick weer de Maas over richting Tegelen. Om 17.00 aankomst bij Station Tegelen. Het was een heel gezellige KBO-dag.

 

Dinsdag 13 juli 2021   Museum "Terug in de tijd"  Horn

Om half een stond de bus al klaar om 31 KBO-ers naar Horn te rijden, en daar het Museum Terug in de tijd te bezoeken. Daar aangekomen werden we verwelkomd met koffie/thee en een stukje vlaai. Om half drie werd verzameld om als groep het museum te bezoeken. Men kon spullen bekijken uit de jaren 50, 60 en 70.

Er waren o.a. auto’s, motorfietsen scooters en bromfietsen uit lang vervlogen tijden. Ook oude fototoestellen, camera’s e.d. waren er te zien. Tevens kinderwagens en kinderspeelgoed uit die tijd. Dit riep voor ons ouderen toch herinneringen op. Het was heel interessant en de deelnemers hebben echt genoten. Na het bezoek aan het museum kon men nog lekker uitpuffen op het terras want het regende niet meer. Om 17.00 uur werd weer ingestapt en ging de reis terug naar Tegelen. Bij restaurant Rach werden nog 25 leden verwacht voor friet met schnitzel. Uit reacties van de deelnemers bleek dat  het een heel geslaagde middag was. Dank aan de organiserende dames.

Foto's

 

 

Dinsdag 10-12-2019   Bezoek kerstmarkt Moers. 

Weer gingen er 60 K.B.O. -ers van K.B.O. St.Martinus/St.Joseph op stap en wel naar de kerstmarkt in Moers. Dit is een stad in Duitsland die van 1600 tot 1702 onder gezag van de Nederlandse Oranjes stond, als eerste Maurits van Nassau. Er zijn nog enkele gebouwen in Moers die doen denken aan deze tijd. Bij aankomst in Moers bleek al snel dat parkeren moeilijk zou worden. In café Mehrhof werd ons koffie/thee met lekker gebak geserveerd. Hierna konden we de kerstmarkt bezoeken. Er was van alles te zien, te eten, te drinken en te koop. Om half acht werden we verzocht bij het standbeeld bijeen te komen om weer met de bus naar huis te gaan. De chauffeur had de bus zover weg moeten zetten dat hij er met de taxi heen moest. Ook waren er enkele technische problemen in Moers n.l. bij het café Mehrhof kon niet gepind worden zodat de penningmeester samen met Holger een bank ging opzoeken om geld te pinnen. Hierna konden zij dus ook naar de kerstmarkt. Ook was er een technische storing in het café. Het bleek namelijk dat de koffiemachine het niet meer deed. Toch hebben de deelnemers aan deze reis zich goed kunnen amuseren. Met dank aan de organisatoren.

T.J

Foto's

 

Woensdag 20 november 2019  Marcienne Kerst-modeshow.


Om 14.00 uur stonden 51 K.B.O.-leden gereed om in te stappen in de bus die hen naar Marcienne in Heinsberg zou brengen. Hier werden we door het Marcienne-team hartelijk ontvangen. Nadat we genoten hadden van koffie met gebak werd er door de mannequins een mooie modeshow in kerstsfeer gepresenteerd.

Als verrassing was er ook een mannelijke mannequin hiervoor hadden ze onze voorzitter gestrikt. Men heeft nu ook een collectie voor mannen. Na afloop werd de winkel goed bezocht. Om 17.45 was het weer tijd om naar huis te gaan onder gezang van “As we wer nao Tegele goan” Het was voor allen een gezellige middag.

T.J.

Foto's

 

 

Dinsdag 16  juli  2019   Huifkartocht.

Om 11.00 uur deze morgen stapten 38 K.B.O.-leden in de 2 huifkarren en kon men vertrekken. De reis ging via de Venlose stadsbrug naar  Blerick, door Hout-Blerick langs de maas richting Kessel. Bij aankomst om 13.00 uur bij Marleetjeshof in Roggel was alles reeds gereed  voor de picknick.

Hierna werden er 2 groepen gevormd om het bakkerijmuseum te bezoeken en werd er uitleg gegeven  door o.a Sjra Derks. Er waren allerlei bakkerij benodigdheden te zien en men kreeg uitleg waar e.e.a. voor diende. Ook waren er enkele authentieke winkels ingericht waaronder eentje uit Tegelen n.l. Ewals-Vossen, Stationsstraat. Na dit museumbezoek kon men de omgeving van de boerderij nog verkennen. Daarna was er koffie/thee met vlaai. Om 15.15 uur werd er weer vertrokken, via Helden, Baarlo, Blerick. Om 17.30 waren we weer in  Tegelen. Het was weer een oer-gezellige K.B.O.-dag.

T.J.

Foto's

 

Dinsdag 25 juni  2019    Uitstapje naar Overloon.

Om 13.00 uur vertrok onze bus met 32 K.B.O.-ers voor een bezoek aan Overloon. Men kon kiezen tussen een bezoek aan het oorlogsmuseum of ZooParc. De meesten hadden gekozen voor het oorlogsmuseum.

8 leden gingen naar de Zoo. Ondanks het warme weer  was het een gezellige en leerzame middag. Na afloop werd er nog door 31 leden een hapje gegeten bij RACH.

T.J.

Foto's

 

Dinsdag 21 mei 2019     Dagreis naar Kevelaer.

Om 11 uur stonden 53 K.B.O.-leden klaar om in te stappen in de bus, de penningmeester was iets belangrijks vergeten en spoedde zich snel even terug naar huis met de auto. Teruggekeerd was hij nog net op tijd, de bus kon vertrekken. In Kevelaer aangekomen werden we net als vorige jaren bij Bäckerei Kamps voorzien van Kaffee/Thee und Kuchen, hierna was er nog wat vrije tijd tot de dienst in de kaarsenkapel zou beginnen. Deze werd ook dit jaar weer mede verzorgd door het kerkkoor van Venray.  De dienst werd voorgegaan door onze oud-kapelaan, pastoor Theo Miedema.

Annelies had voor een mooi versierde kaars gezorgd die ook door haar werd ontstoken. Op het einde van de dienst werd er nog door Annelies een mooi gedicht voorgedragen. Na de dienst kon men op eigen gelegenheid het gezellige centrum bezoeken of een terrasje pikken echter dit was i.v.m. het frisse weer geen optie, maar een pilsje drinken in een of ander café-restaurant was natuurlijk wel mogelijk. Om 16.30 uur werd aangeschoven aan tafel bij Hotel Restaurant Goldener Apfel voor een heerlijk pelgrimsdiner. Om 18.30 uur vertrokken we weer naar Tegelen en in de bus werd er nog gezellig nagepraat. De voorzitter had nog een kleine verrassing voor Holger die deze reis weer voortreffelijk heeft mee georganiseerd. Het was ondanks het minder goede weer een mooie en gezellige dag.

T.J.

Foto's

 

Dinsdag 26 maart 2019   Marcienne in Heinsberg   

Om 14.00 werden 49 personen vanaf station Tegelen met de bus naar Marcienne in Heinsberg gebracht daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Hierna werd door de Marcienne mannequins een mooie modeshow gepresenteerd.

Bij de koffie kregen alle aanwezigen ook een gekleurd paasei met een nummer dit was een lotnummer. Onze afdeling kreeg 4 prijzen toebedeeld. Hiermee konden de winnaars iets met extra korting kopen in de winkel. Nadat de dames hun inkopen hadden gedaan ging het om half zes weer met de bus naar Tegelen. Het was de 19e keer dat K.B.O. St.Martinus/St.Joseph Marcienne bezocht.

T.J.

Foto's