Back to Top
 
 
 

OVERIGE   ACTIVITEITEN

 

Dinsdag 7 mei Moederdag kienen

Wederom was de kienmiddag van onze KBO een ongekend succes en de zoveelste succesvolle activiteit in 2024  Ruim voor 14.00 uur, lekker op tijd, zaten de eerste enthousiaste leden al klaar. De zaal liep daarna aardig vol. Er kon keurig op tijd, 14.00 uur, begonnen worden. Met eerst wat huishoudelijke mededelingen door de voorzitter, over o.a. het uitstapje naar Maastricht. Daarna kon het kienen van start gaan. In totaal werden er 9 ronden gekiend  (4 vóór en 4 ná de pauze + nog een verliezersronde). De prijzen, verzorgd door de dames van het bestuur, stonden mooi uitgestald op de bühne in de Harmoniezaal. Waaronder heel veel bloemen en planten, met vaak een extra cadeaubon van Brasserie Rach. Hiermee kan dan daar, bijvoorbeeld met Moederdag, een lekker kopje koffie of wat lekkers worden genuttigd. Per ronde werden er steeds twee prijzen verdeeld (één rijtje vol, en een volle kaart).  De voorzitter riep duidelijk maar ook in een goed tempo de nummers om. De eerste prijzen vielen al snel. Om 15.00 uur werd er even een pauze ingelast en was er koffie/thee met de traditionele “Bienenstich”. Het mag gezegd worden het was weer een super leuke middag en veel enthousiaste 'moeders' die goed in de prijzen vielen.  Voor hen die helaas niets wonnen, hopen we de volgende keer op meer succes.

 

Dinsdag  30  Januari 2024    Vastelaoves middag

Vanaf 13.30 uur kwamen de eerste KBO leden de in Carnavalssfeer omgetoverde zaal van D’n Ingelbewaarder binnen. Veel van de 80  leden, die zich vooraf hadden aangemeld, hadden niet alleen een vastelaoves hoedje opgezet of droegen een vastelaoves sjaal.... Neen, de meeste leden hadden zich voor deze middag prachtig uitgedost. Dit kwam de sfeer alleen maar ten goede. Nadat zij een plaatsje gevonden hadden werd er genoten van een kop koffie of thee. Vanaf 14.00 uur begon Stef Kupers vastelaovesliedjes te spelen. Hij liet  ons genieten van “Tegelse en Venlose liedjes van vruuger”. De tijd waarin velen van ons herinneringen hebben liggen. Of: om mee te zingen, zoals “De Luchtepaol” en ”As De Sterre Dao Baove Straole”. Het meezingen was geen probleem. Want, bij binnenkomst hadden de deelnemers een tekstboekje overhandigd gekregen, met alle teksten die Stef vóór de pauze ten gehore zou brengen. In de pauze kregen de leden een kopje koffie/thee met een heerlijke “nonnevot” aangeboden.

Na de pauze ging het dak er helemaal af, met een gevarieerd vastelaoves programma. Waarop door verschillende aanwezigen ook de dansvloer flink werd gebruikt. Zelfs een polonaise  bleef niet uit. De sfeer was uitgelaten. Er waren alléén maar blije gezichten te zien.  De carnavalsfans hadden het volop naar hun zin. We kregen veel positieve reacties op deze gezellige middag. Enkele vonden dat deze middag te vlug voorbij was, dit ondanks de extra verlenging  van een half uur! Dat is heel mooi om te horen; daar doen we het voor!!

 

Dinsdag  9  Januari 2024   Nieuwjaarsviering

Op deze dag werd de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. Voor de leden de gelegenheid om elkaar de hand te schudden en elkaar het beste voor het nieuwe jaar 2024 toe  te wensen. Ze hadden er zin in, want ver voor aanvangstijd kwamen de eersten al binnen om een mooi plaatsje te zoeken. De zaal was vol en de koffie/thee en een drankjes lieten zij zich goed smaken. Om 14.15 uur begon het officiële gedeelte en maakte iedereen zich op voor het Welkomstwoord en Nieuwjaarsspeech van de voorzitter. Hij nam iedereen mee in o.a. de verrichtingen van de vereniging in het jubileumjaar 2024. Op deze manier gaf  hij iedereen een mooi breed doorkijkje in de nog komende activiteiten van het 70 jarig bestaan van onze KBO. Tevens vroeg hij om bijzondere aandacht voor onze vrijwilligers bij de KBO. Want zonder deze mensen is gebleken dat het erg moeilijk is om alle activiteiten zo perfect mogelijk te organiseren. Dit werd door de leden dan ook bevestigd met een geweldig applaus als dank voor de inzet van al die vrijwilligers.

Na deze speech van de voorzitter, waarin nog meer aspecten voorbij kwamen, was het toch echt zover. De glazen champagne gingen omhoog en werd er met een ieder geproost op dat mooie jubileumjaar dat voor ons ligt. Met voor ieder nieuwe kansen en verrassingen om er een goed jaar van te maken.

 

Hierna was het tijd om te genieten van  de enthousiaste dames van Hudje Mudje die krakers van alle tijden ten gehore brachten. De gezelligheid  zat er al snel in. Met liedjes die herkenbaar zijn; van Que Sera, sera tot Wao sien die hendjes hebben zij iedereen deze middag laten genieten van een aantal bekende stukken. In de loop van de middag werd er nog een lekkere bittergarnituur geserveerd, wat bij de aanwezigen zeer in de smaak viel. Na deze zeer gezellige uurtjes werd rond 17.00 uur de nieuwjaarsborrel afgesloten. We kunnen spreken van een zeer geslaagde en druk bezochte middag, waar iedereen van genoten heeft.

 

Dinsdag 28 November 2023  Sinterklaasviering

Sinterklaas zal zich zelden zo welkom hebben gevoeld in de Harmoniezaal als dit jaar. In een overvolle Harmoniezaal wachtten meer als honderd leden de Goedheiligman op. Voor de pauze werden er 4 rondes gekiend. In de pauze kwam de Goedheiligman een kijkje nemen. Hij had voor de bezorgers van het ONS Magazine een cadeautje meegenomen. En de penningmeester kreeg een prachtig cadeau: een grote cheque van de Rabo Club Support actie, die vervolgens aan de voorzitter werd overhandigd.  De leden kregen een zakje met wat lekkers, door de Pieten één voor één uitgedeeld. Hilariteit alom. Een leukere pauze kun je je niet voorstellen.

Helaas moest de Sint weer door naar een volgend adres. Luid zingend werd van hem afscheid genomen. Na zijn vertrek werd er vrolijk verder  gekiend: 4 rondes en een verliezersronde. Het was een ouderwetse, gezellige Sint Nicolaasfeest! Met cadeau en een aantal leden met een kienprijs keerden iedereen weer huiswaarts. Sint en Pieten bedankt voor de geslaagde middag en tot volgend jaar!.

 

Zondag 1 Oktober  2023 “Oktoberfest”

Deze zondag was in meerdere opzichten een stralende dag! De 4e editie van het  ” oktoberfest”  was een geweldig succes. De organisatie had de Harmoniezaal voor deze gelegenheid in een “festwiese” veranderd. De tafels waren versierd en hier stonden bakjes met pretzels op. Deze “wiese” was omgeven met o.a een groot prachtig spandoek en diverse andere attributen ontbraken ook niet, waarmee een après-ski gevoel werd opgeroepen.

De, heerlijke, muziek kwam van de Holtmühler Blaoskapel en de Treue Musikanten uit Nieukerk (Duitsland). Het repertoire bestond uit Egerländer, Böhmische en Tsjechische blaasmuziek, prachtig aangevuld door zang van het zangduo. Verder was er een optreden van een trio Alpenhoornblazers. Om uit die enorme toeters, zonder ventielen, verschillende tonen en dus goede muziek te halen, valt niet mee. Door de blazers was duidelijk flink geoefend. Het klonk alsof we echt in de bergen waren. Zij hadden er veel lol in en dat werkte door naar onze, rond de honderd, bezoekers. Prachtig!

Het organisatiecomité en verschillende aanwezigen hadden kosten noch moeite gespaard in hun uitdossing. Ze hadden zich in Beierse kledij gestoken, waardoor alle bezoekers van het feest konden ‘doen alsof’ zij een Lederhose of Dirndl aan hadden.  Nog niet zo lang geleden zou geen bezoeker van de KBO in Lederhosen of Dirndl naar het Oktoberfest zijn gekomen. Het lijkt er op dat dergelijke kleding ook bij de KBO een traditie wordt. Tijdens een van de weinige momenten dat het orkest even pauzeerde werd een overheerlijke Duitse worst met broodje aangeboden. Verrukkelijk. Omstreeks 17.00 uur eindigde het 'feestje' en moesten alle attributen opgeruimd worden. Hierna verdwenen ook de Lederhosen en de Dirndls uit de festwiese.

 

Dinsdag 19 september 2023    Herfstkienen

Deze dinsdagmiddag was D’n Ingelbewaarder gereserveerd voor onze K.B.O.-afdeling. Het was volle bak: 80 K.B.O.-ers die hun geluk wilden beproeven met kienen. Dit kienfestijn was, zoals ieder jaar, een daverend succes. De dames van het bestuur hadden voor prachtige prijzen gezorgd. Er werden 4 rondes gekiend voor de pauze. Na de pauze, met koffie/thee en een heerlijke appelflap,  werden nog eens 5 rondes, met als laatste een verliezers ronde, gekiend. Het is en blijft  een leuke activiteit, waar men zonder veel lichamelijke inspanning aan kan deelnemen.

 

Dinsdag 25 juli  Midzomer kienen

Deze middag organiseerde onze KBO wederom een kienmiddag voor de leden het zgn. midzomer kienen. Trouwe deelnemers weten dat dit een leuk en spannend tijdverdrijf is, waar ook nog eens leuke prijsjes bij zijn te winnen. Dit bleek uit de zeer grote opkomst. Dit keer was er gekozen voor cadeaubonnen van Tegelse ondernemers. De prijswinnaars waren hier erg blij mee. Spreekstalmeester Gé werd deze middag vervangen door ladyspeaker Hanneke, die dit op de haar eigen bekende, humoristische manier deed. 

In de pauze was er koffie/thee met een door de dames geweldig mooi gemaakte ijscoupe. Wie nog niet zo bekend is met hoe gezellig het op deze kienmiddagen bij de KBO St. Martinus/St. Joseph aan toe gaat, kan ik aanraden: wordt lid en maak dit zelf eens mee!

 

DINSDAG 11 JULI 2023 MUZIEKMIDDAG

Tegen 14.00 uur liep de Harmoniezaal aardig vol! Meer als  80 leden waren benieuwd naar wat het koor “De Maashave” ten gehore zou komen brengen. Zij zingen Shanties uit een groot aantal landen.  We gingen deze middag op een muzikale wereldreis. Ze hebben ons op een geweldige manier laten  genieten van, veelal bekende, liedjes uit hun repertoire. Wat muzikaal nog eens kracht werd bijgezet door o.a. de ondersteuning van accordeons, gitaar en een blokfluit. In de pauze kregen de leden een lekker kopje koffie/thee met wat lekkers.

Na de pauze bereikte de middag nog een geweldig hoogtepunt: met het optreden van de  “Spaanse” danseres LOLA! Dat was lachen, gieren en brullen. Het was een fantastisch leuke en geslaagde middag.  Als afsluiting werd door De Maashave het bekende “Kleine café aan de haven” en  “Geneet van ut laeve” ingezet, dat door onze leden uit volle borst werd mee gezongen. Met de muziek nog in de oren en een lach op ieders lippen ging ieder huiswaarts. Opnieuw kunnen de leden terug kijken op een geweldige activiteit en kijken we nu al uit naar hun optreden tijdens ons 70 jarig jubileum in 2024.

 

Dinsdag 6 juni 2023 Quizmiddag

Ja: een quizmiddag! Verrassend: 27 mooie vragen alleen over Tegelen. Met gelukkig meer keuzemogelijkheden in de antwoorden. Waarbij de in Tegelen opgegroeide inwoners en de “nieuwkomers” elkaar ontmoetten in een gezellige sfeer. Motto was: we leven vanuit de historie naar deze tijd, hoe prachtig ons Tegelen was en is en hoe we de verbinding met elkaar aangaan. De deelnemers, opgesplitst in groepjes van 4, deden zeer hun best om de quizvragen zo goed mogelijk te beantwoorden. 

In de pauze was er gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie/ thee met een stukje vlaai, gezellig bij te kletsen in afwachting van de uitslag. De tweekoppige jury had zo de tijd om heel serieus de antwoorden te controleren. Toen dit gebeurd was kregen de deelnemers eerst nog van Carolijn, de organisator van deze geweldig  leuke en vol herinneringen zijnde quiz, tekst en uitleg over de antwoorden.  Gevolgd door het aanwijzen van de winnaars. Hen werden vier mooie cadeaubonnen overhandigd. Daarmee kwam er een einde aan deze mooie activiteit waarvan de deelnemers zeer hebben genoten: het was een gezellige boel tijdens deze “Tegelse” quizmiddag.

 

Dinsdag 9 mei Moederdag kienen

Dinsdag 9 mei organiseerde onze KBO de zoveelste succesvolle activiteit in 2023 namelijk het Moederdag kienen.  Ruim voor 14.00 uur zaten de eerste enthousiaste leden al klaar. De zaal liep daarna aardig vol. Na wat huishoudelijke mededelingen door de voorzitter over o.a. het uitstapje naar Maastricht en de huifkartocht kon het kienen van start. Er werden in totaal 9 rondes gekiend  (4 vóór en 4 ná de pauze + nog een verliezersronde), waarbij per ronde steeds drie prijzen werden verdeeld (één rijtje vol, twee rijtjes vol en een volle kaart).  De dames van het bestuur hadden weer voor prachtige prijzen gezorgd. In de pauze was er weer koffie/thee met de traditionele “Bienenstich”. Het mag gezegd worden het was weer heel gezellig. Veel deelnemers vielen in de prijzen. Voor hen die helaas niets wonnen, hopen we op meer succes op 25 juli. De thuisblijvers hadden opnieuw ongelijk. Zij misten een heleboel gezelligheid, geweldige prijzen en veel lol.

 

 

Dinsdag 14 februari Vastelaoves middag

13.30 uur: de zaal “In den zevenden hemel”  loopt snel vol. De leden hebben er écht zin in. Ze zijn er helemaal  klaar voor: laat de vastelaovesmiddag maar beginnen! Een groot aantal leden is verkleed gekomen door bijvoorbeeld een vastelaoveshoedje op te zetten of met een vastelaovessjaal. 

75 leden hebben een plaatsje gevonden en genieten van elkaar en benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Maar eerst is het woord aan onze voorzitter. Hij heet ons allen welkom en is blij met de grote opkomst.

Voor de muzikale medewerking is Stef Kupers benaderd. Na ons geweldige KBO Clublied laat hij ons, voor de pauze, genieten van  ”Tegelse vastelaovend vruuger”.  De tijd waarin velen van ons onze herinneringen hebben liggen. Tegelse vastelaovesliedjes om weer eens lekker naar te luisteren. Of: om mee te zingen, zoals bijvoorbeeld “De Tapijtkaever”, “t Roëzepaedje” en “Ich bön in Tegele gebaore”.

Dat we konden meezingen was te danken aan het prachtige boekje in kleur dat iedereen bij binnenkomst had ontvangen. Daarin alle teksten van de Tegelse liedjes, die Stef deze middag, voor de pauze, ten gehore bracht. Nadat iedereen van een natje en droogje, een lekkere “Nonnevot”, was voorzien ging Stef na de pauze vrolijk verder met zijn programma. Dit keer een vrolijk en gevarieerd vastelaoves programma. Het was  een geweldig leuke “éffe truuk nao vruuger”  vastelaovesmiddag.

 

Zondag 8 Januari 2023  Nieuwjaarsconcert

We zijn het jaar 2023 begonnen met een concert van het Reünie Orkest Limburgse Jagers te verwelkomen. Een geweldige start.  Van waar de naam.....? In 1950 werd het Regiment Limburgse Jagers geformeerd. De naam en het wapen van het gevormde regiment zijn verbonden aan de Nederlandse provincie Limburg, en haar tradities. Het orkest was tot 1968 gestationeerd in Venlo, tot het werd opgeheven. Op initiatief van enkele oud- leden  werd op 25 januari 1992 het Reünie-Orkest Limburgse Jagers opgericht.

Na het welkomstwoord van de voorzitter begon het concert -traditioneel- met de Limburgse Jagers mars.  2e Dirigent Piet Aben kreeg de eer deze mars te dirigeren. Hierna gaf hij het stokje over aan de in Limburg, en ver daarbuiten, bekend staande chef-dirigent Jos Stoffels.

Zowel vóór als na de pauze konden de meer dan 200 aanwezigen, ook vanwege de geweldige akoestiek in de concertzaal, genieten van een breed repertoire van militaire mars-, film- en musicalmuziek: van populair tot klassiek. Geheel volgens traditie werd dit concert afgesloten met de Limburgse Jagersmars. Daarbij ontbraken de witte zakdoekjes uiteraard niet.

Samenvattend: een fantastische middag  met een geweldig concert waar we met heel veel plezier op terug kunnen kijken. We mogen hopen dat het R.O.L.J. de traditie en de sound nog vele jaren kan blijven voortzetten. Wij kijken dan ook uit naar 4 juni 2023, de dag dat het R.O.L.J. in de Doolhof een openluchtconcert zal  verzorgen.

 

Dinsdag 29 november 2022  Sinterklaasviering

Een mooie middag in de Harmoniezaal. 94 leden zijn naar  hartenlust aan het kienen. Mooie prijzen zijn er te winnen. Tot, na 4 rondes: Sinterklaas binnenstapt met twee zwarte pieten! Tijd voor een pauze met koffie/thee en wat lekkers...  Hopelijk voelde hij, Sinterklaas, zich welkom met de welkomstspeech van de voorzitter...... en de Sinterklaasliedjes die de leden uit volle borst zongen....De Sint maakte met iedereen een praatje. Ook had hij iets meegebracht:  door de Pieten werd dat aan iedereen overhandigd (zie foto)*.

* een amaryllisbol levert een prachtig bloeiende Amaryllis....

Na het vertrek van de Sint wordt er vrolijk verder  gekiend: 4 rondes en een verliezersronde. Het is een ouderwetse, gezellige Sint Nicolaasmiddag geworden!

Zondag 2 oktober 2022   Oktoberfeest

 

In de Harmoniezaal was er deze zondag feest. De KBO organiseerde ook dit jaar het jaarlijkse Oktoberfest voor de leden. Deze middag werd opgeluisterd door de Holtmuhler Blaoskapel en die Treue Musikanten (Dld). Het repertoire bestond uit Egerlander, Bohmische en Tjechische blaasmuziek. In de tweede grote pauze werd een heerlijke Duitse worst en een gratis consumptie aangeboden. De 65 aanwezige KBO-ers hebben weer een leuke gezellige en muzikale middag gehad.

 

Dinsdag 20 september 2022   Herfstkienen.

Er waren deze middag 61 KBO-leden aanwezig in de Harmoniezaal om weer eens een gezellig middagje te kienen. Er werden voor de pauze 4 rondes gekiend er waren weer mooie prijzen te winnen. In de pauze werden door de voorzitter nog mededelingen gedaan omtrent de aankomende activiteiten, zoals het oktoberfeest, samen eten, themamiddag ergotherapie en reisje naar Marcienne modeshow. Na de pauze met koffie/thee en iets lekkers werd er weer volop gekiend. 4 rondes en een verliezersronde. Na het slotwoord van de voorzitter gingen allen weer voldaan huiswaarts.

 

 

Dinsdag 21 juni 2022  SSStef's Muzikale Bingo KwiSSS

Een nieuwe activiteit georganiseerd door Stef Kupers, genaamd SSStefs Muzikale Bingo KwiSSS. Deze middag werd geopend met ons KBO-lied. Na uitleg van de spelregels kon worden begonnen met de KwiSSS. Er waren diverse algemene vragen zoals in welk land wordt het meeste bier gedronken. de meesten hadden Duitsland maar het is Tsjechië. Ook waren er muzikale vragen. In de pauze was er weer koffie/thee met wat lekkers, dit keer een lekkere appelflap. Na de pauze werd weer verder gegaan met de KwiSSS. De 3 winnaars kregen een klein prijsje uitgereikt. Tot slot kondigde de voorzitter nog de aankomende activiteiten aan, o.a uitstapje naar Terschuur, de midzomer BBQ, en de Huifkartocht. Er waren 51 KBO-ers aanwezig.

 

Dinsdag 7 juni 2022   Muziekmiddag met Joekskoeër Toujours

Op deze dinsdagmiddag zaten er weer 54 KBO-leden klaar om te genieten van Joekskoeër Toujours. Door hen werd gezongen in ’t Limburgs dialect, Duits, Hollands en nog meer. Gewoon gezellige muziek om naar te luisteren, mee te zingen, mee te deinen en zelfs te dansen. In de 1e pauze was er natuurlijk koffie/thee en vlaai. De reacties waren ook na afloop,  “we hebben echt genoten”, het was weer gezellig in de Harmoniezaal.

 

Dinsdag 3 mei 2022 Moederdagviering met kienen.

Er waren 77 KBO-leden in de Harmoniezaal bijeengekomen om weer eens een middagje gezellig met elkaar te kienen. Er waren mooie prijzen te winnen. Er waren voor iedere ronde 3 prijzen beschikbaar een voor een rijtje vol, een voor 2 rijtjes vol en nog de volle kaart. In de pauze was er natuurlijk kofiie/thee met een lekker stukje vlaai. In de pauze kon men ook nog informatie inwinnen over T.I.P. hiervoor had Ruth Schouwenberg-Dings informatiemateriaal uitgestald. Na de pauze werd het kienen weer voortgezet met 4 rondes en tot slot nog een verliezersronde. De volgende activiteit is de reis naar Kevelaer.

 

Dinsdag 15 februari 2022  Vastelaovesmiddag.

Eindelijk konden we weer eens samen komen. Het werd een weerzien in de nieuwe Harmoniezaal, die feestelijk was aangekleed voor onze vastelaovend-middag. Spijtig was dat Stef Kupers niet kon optreden i.v.m. ziekte. In allerijl had de voorzitter dhr. H.Huijs nog kunnen charteren. Deze zorgde met zijn accordion voor de muzikale noot op deze middag, zodat het toch nog gezellig werd. In de pauze was er natuurlijk koffie met vlaai. Er waren deze middag 63 KBO-leden aanwezig. De algemene indruk van de middag en de nieuwe zaal was positief.

 

 

Zondag  10 oktober 2021  Oktoberfeest

Op deze zondag kreeg KBO St.Martinus/St.Joseph bezoek van de Maaskapelle uit Wessem. Zij bezorgden de aanwezige KBO-ers een fantastische en gezellige middag. Er waren 70 aanwezigen, die deze middag schunkelden, dansten en zongen. In de pauze kreeg men een broodje met worst aangeboden en een gratis consumptie. In de 2e pauze werd door de voorzitter de winnaar bekend gemaakt voor de best verklede Oktoberfest-vierder. Dit was Ank Vissers. Haar werd een klein presentje overhandigd. Hierna werd het programma door de Maaskapelle voortgezet, de muzikanten verspreidden zich nu ook door de zaal, zodat de muziek van alle kanten te horen was. Om 17.00 werd het einde van deze middag geblazen. De aanwezigen lieten blijken dat ze enorm hadden genoten. Bij het slotwoord van de voorzitter deelde hij mede dat de Maaskapelle uit Wessem ook volgend jaar weer terug zal komen. Dit werd met een enorm applaus gewaardeerd.

 

 

 

DInsdag 21 september 2021  Herfstkienen

Er waren deze keer 72 aanmeldingen om deze middag bij te wonen. Bij binnenkomst van ’t Zaelke werd iedereen gecontroleerd op de corona- check door Elody van ‘t Zaelke. Na het clublied werd de middag geopend door onze voorzitter. Er werd weer hartstochtelijk gekiend er waren weer mooie prijzen door de dames van het bestuur verzameld. De nummers werden door Theo via de computer geprojecteerd op het projectiescherm en afgeroepen door Gé. Er werden eerst 4 ronden gekiend voor de pauze met koffie/thee en een lekkere knapkoek. Na de pauze attendeerde de voorzitter nog op de volgende activiteiten n.l. het oktoberfeest op 10 oktober, 19 oktober reis naar Kevelaer en 2 november themamiddag. Hierna werden weer 4 rondes gekiend met daarna nog een verliezersronde. De aanwezigen hebben zich deze middag weer goed kunnen amuseren.

 

Dinsdag 27 juli 2021  Quizmiddag

Het was weer gezellig in ’t Zaelke, het bestuur had deze middag een quizmiddag georganiseerd. Er waren 40 leden en 3 introducees op af gekomen. Carolijn had een quiz samengesteld met 25 vragen die betrekking hadden op Nederland. Het waren best moeilijke vragen, waarbij soms gegokt moest worden. Bij de pauze met koffie/thee werden de antwoordlijstjes ingeleverd, deze werden gecontroleerd door Carolijn en Theo, de uitslag wees uit dat er 2 tafels gelijk geeindigd waren, dus dezen kregen nog een shoot-out vraag te beantwoorden. Uiteindelijk werd tafel 7 de winnaar. Na de pauze werden de antwoorden op de vragen nog behandeld, waarna de finale gespeeld werd met de 3 van tafel 7. De uiteindelijke winnaar werd mevr. Feijen. Tot slot werden de aanwezigen nog getrakteerd op frites met knak.

Foto's

 

Dinsdag 22 juni 2021 High Tea 
We mogen weer, dinsdag heeft onze KBO afdeling weer een activiteit georganiseerd. Het plan was om op deze middag een muziekmiddag te houden maar dat was helaas nog niet mogelijk. Daarvoor in de plaats werd een High Tea gehouden in ’t Zaelke. Er waren 56 KBO-leden aanwezig inclusief het voltallige bestuur. De zaal was feestelijk aangekleed met ballonnen en een slinger met de tekst “Wat leuk det ge d’r wer ziet”. Na het welkomstwoord van de voorzitter konden de aanwezigen weer eens lekker bijkletsen. Door het personeel van ’t Zaelke werd ons enkele zoete hapjes geserveerd. Na de pauze waarin de voorzitter de activiteiten van juli en augustus aankondigde kregen we nog een paar hartige hapjes. Tot slot kregen de aanwezigen nog een rode roos aangeboden met  een kaartje  “Hartelijk welkom - en - we hebben jullie gemist". De aanwezigen waren zeer opgetogen dat ze weer eens bij elkaar waren.

 

December 2020

Vanaf maart zijn er maar een beperkt aantal activiteiten georganiseerd kunnen worden i.v.m. de Corona pandemie. Aan de activiteiten die we toch nog hebben kunnen organiseren waren maar een beperkt aantal aanwezigen toegestaan eerst 40 later 30. We hebben dit jaar helaas veel activiteiten moeten missen. Tussen Sinterklaas en Kerstmis hebben alle leden nog een cadeautje ontvangen om de teleurstelling van dit jaar iets te verzachten. We hopen dat we in 2021 het programma wel kunnen afwerken al ziet het er nog niet naar uit voorlopig. We hopen op betere tijden.

 

Dinsdag 13 oktober 2020   Quizmiddag

Door de coronamaatregelen was het bestuur genoodzaakt om weer eens wat nieuws te proberen. Dit werd dus een Quizmiddag. Er waren in de 1e ronde 24 vragen te beantwoorden. Het waren allemaal vragen die betrekking hadden op Tegelen. Voor velen niet gemakkelijk. De uitslag werd bepaald per tafel van 4 personen en de tafel met de meeste punten kwam in de finale. Na de pauze met een kopje koffie/thee werd de quiz voortgezet met de finale. De finalisten kregen alle 4 een prijs en de winnaar van de finale natuurlijk de hoofdprijs. Hierna kon iedereen nog genieten van frites met knak. Deze middag was ook weer zeer gezellig en voor herhaling vatbaar met dank aan de organiserende bestuursleden.

T.J

Foto's

 

Maandag 5 oktober 2020   1ste Inloopmiddag

Er waren deze middag 17 K.B.O.-leden aanwezig. Er werd fanatiek gekoersbald, gekaart en gesjoeld. De aanwezigen vonden het een heel goed idee van het bestuur om zulke inloopmiddagen te houden.

Ze hebben zich dan ook heel goed geamuseerd. Over 14 dagen weer.

T.J.

 

Dinsdag 25 augustus 2020  Muziek bij de koffie

Deze middag waren 32 K.B.O.-leden aanwezig in ’t Zaelke om te genieten van gezellige muziek door Stef Kupers. De bühne was veranderd in een huiskamer met open haard en schemerlampen. Dit kwam de gezelligheid natuurlijk ten goede. Het eerste nummer was natuurlijk “Os K.B.O.-lied”. Verder werd er muziek gespeeld uit verschillende windstreken;Tegels, Limburgs, Duits en ook enkele Hollandse liedjes. In de pauze was er natuurlijk koffie/thee met cake met als extraatje aardbeien met chocolade geglazuurd. Na de pauze werd door de voorzitter  medegedeeld wat de volgende activiteiten zullen zijn. Zoals de themamiddag over de Stadspas Venlo op 8 september en de uitgestelde Barbecue op 22 september.

Onder de deelnemers waren ook het echtpaar van Keulen aanwezig die pas het 60-jarig huwelijk hadden gevierd. Ze werden door de aanwezigen met “Lang zullen ze leven” toegezongen. Stef ging toen verder met zijn muzikaal programma. Het was toch weer een gezellige middag.

T.J

Foto's

Dinsdag 7 juli  2020  Kienmiddag.

Na een lock-down van 3 maanden zijn we weer voorzichtig gestart met een middagje kienen. Er waren 34 aanmeldingen. Er was een limiet gesteld van 40 deelnemers i.v.m. Corona. Met de bestuursleden erbij en 2 afmeldingen wegens ziekte waren er 38 leden aanwezig. De dames van het bestuur hadden weer voor prachtige prijzen gezorgd. Er werden eerst 4 rondes gekiend. In de pauze was er weer koffie/thee met een lekkere bienestich. Ook werd in de pauze ons eerste clublied gelanceerd.  “Os K.B.O clublied”. Het applaus dat volgde betekent dat het heel goed in de smaak viel bij de aanwezigen. Na deze pauze ging men verder met 4 rondes kienen en nog een verliezers ronde.

Bij het verlaten van de zaal werd er aan iedereen een roos met de tekst “Rozen verwelken scheepjes vergaan . Maar onze K.B.O. blijft voor U bestaan” , overhandigd door de voorzitter Gé en secretaris Theo. Al met al was het toch weer een zeer gezellige K.B.O.-middag.

T.J

 

Zondag 5  januari 2020  Nieuwjaarsviering.

De leden van onze afdeling waren op de eerste activiteit van het nieuwe jaar in partycentrum Zaelke bijeengekomen om elkaar  het  beste toe te wensen voor 2020. Traditiegetrouw begon deze bijeenkomst met een welkomstwoordje van de voorzitter waarin hij iedereen een gelukkig maar vooral  gezond 2020  toewenste. Tevens sprak hij de wens uit dat onze leden ook in 2020 aan het zeer gevarieerde aanbod van activiteiten zullen deelnemen. Na deze toespraak was het tijd voor zang en muziek.  Het programma werd opgeluisterd door een fantastisch nieuwjaarsconcert van de Shanty-groep De Maashave.

Het concert bestond uit 3 gedeeltes en er werd voor elk wat wils gespeeld. Iedereen was zeer enthousiast en amuseerde zich geweldig. In de eerste pauze werden de leden getrakteerd op koffie/thee met een heerlijke wafel. In de tweede pauze werden ze nog eens verwend met twee overheerlijke  super bitterballen.  Ook werd deze middag weer door mijnheer pastoor bezocht. Al met al een zeer geslaagd begin van het nieuwe jaar. Er waren 59 K.B.O.-ers aanwezig die weer een geweldige middag  beleefden.

T.J.

Foto's

 

Dinsdag 3 december 2019   Sint Nicolaasviering. 

Deze dinsdagmiddag was Partycentrum Zaelke geheel gevuld met 118 K.B.O.-ers. De dames van het bestuur hadden weer voor prachtige prijzen gezorgd, zodat er weer flink gekiend kon worden. Na het welkomstwoord door de voorzitter werden er 4 rondes gekiend. Op de tafels stond voor ieder lid een zakje met strooigoed en een chocolade letter.

 

In de pauze met koffie/thee en speculaas werd het bezoek van Sinterklaas aangekondigd vergezeld van 2 echte zwarte Pieten. Door de Pieten werd aan iedere aanwezige een “boekman” als surprise aangeboden. Sinterklaas had plaats genomen op de bühne. De penningmeester Theo werd bij hem geroepen, deze kreeg te horen wat hij in de 10 jaar van zijn bestuursfunctie(s) voor onze afdeling heeft betekend. Hij kreeg een pluim voor het goed op de centen passen. Daarvoor kreeg hij van de Sint een zak vol (chocolade) geld. Ook moest Theo nog een lied zingen, wat hij met veel tegenzin toch maar deed want zingen kan hij niet. Na het vertrek van de Sint en zijn zwarte Pieten werd er verder gekiend. Eerst 4 rondes waarna tot slot nog een verliezersronde. Het was een zeer geslaagde Sinterklaasviering.

T.J.

Foto's

 

Zondag 20 oktober 2019   Oktoberfeest

Om 14.00 uur werd het feest geopend door de voorzitter. De Holtmühler Bloaskapel zorgde met hun muziek voor de gezelligheid, er werd gedanst en "geschunkeld". Tijdens de eerste pauze kregen de aanwezigen een broodje met een lekkere Duitse worst aangeboden. Ook kreeg men een gratis consumptie.

Na deze pauze ging de kapel verder met hun repertoire. Dit bestond voornamelijk uit Egerländer, Böhmische en Tsjechische blaasmuziek. Ook het zangduo zorgde voor extra stemming. Na de tweede pauze waarin weer wat te drinken besteld kon worden werd de voorstelling  voortgezet. De 55 aanwezige K.B.O.-leden hebben zich ook deze middag weer reuze geamuseerd.

T.J

Foto's

 

Dinsdag 24 september 2019    Herfstkienen

Deze dinsdagmiddag was Partycentrum Zaelke weer gereserveerd voor onze K.B.O.-afdeling. Het was volle bak. Er waren 80 K.B.O.-ers die hun geluk wilden beproeven met kienen. Dit kienfestijn was zoals ieder jaar weer een daverend succes. De dames van het bestuur hadden weer voor prachtige prijzen gezorgd. Er werden 4 rondes gekiend voor de pauze. Na de pauze met koffie/thee en wat lekkers  werden nog eens 4 rondes gekiend met daarna nog een verliezers ronde. Tot volgend jaar.

T.J.

Foto's

 

Zondag 25 augustus 2019   Muziek bij de koffie.

Voor de laatste keer deze zomer was onze K.B.O.-afdeling te gast bij Broederschap St.Martinus. Deze middag werd muzikaal verzorgd door Ton en Berni. Zij zorgden deze middag voor de stemming met leuke gezellige muziek en liedjes. Er werd gedanst en er werd meegezongen. Ook was er natuurlijk koffie/thee met gebak, ook was er voor een hartig hapje gezorgd. Jammer, jammer hebben veel K.B.O.-ers deze gezellige middag gemist. De opkomst was niet geweldig. Toch was het voor de aanwezigen een zeer geslaagde en gezellige middag. In het dankwoord van de voorzitter werden Ton en Berni, maar niet te vergeten de vrijwilligers van Broederschap St.Martinus, heel hartelijk bedankt.

T.J.

Foto's

 

Zondag 28 juli  2019   High Tea.

Zondag waren we voor een verrassende High Tea Party met 28 leden  van onze K.B.O. te gast bij de schutterij St. Martinus. (Inmiddels DE locatie bij uitstek in de zomermaanden). Deze werd verzorgd door Catering Voesten. De heerlijke hapjes werden door de mensen met smaak verorberd. Aan sfeer ontbrak ‘t niet en er werd aan alle tafels gezellig gekeuveld. Als complete verrassing nam de voorzitter even de microfoon om te vragen of de mensen tevreden waren, en dat waren ze. Terloops vroeg hij of er nog leden waren die ideeën en/of wensen hadden voor ons volgend jaarprogramma. Hanneke liet hierop spontaan pen en papier rondgaan. Daardoor hadden alle mensen weer een nieuw gespreksonderwerp, alhoewel het daar bij de aanwezigen niet aan ontbrak. De voorzitter wil dit bij de komende activiteiten graag vaker doen. Er zijn nu al zeer leuke ideeën en suggesties naar voren gekomen. Kort samengevat was het een smaakvolle en gezellige middag.

A.H.

 

 

Dinsdag 4 juni 2019  Muziekmiddag.

Op deze dinsdagmiddag was het weer een drukte van belang in ’t Zaelke. 77 K.B.O. leden waren hier bijeengekomen om te genieten van de muzikale klanken van het Diashantlappenkoor Venlo. Dit 50 personen tellende gezelschap bezorgde de aanwezigen weer een fantastische middag. Het was super gezellige muziek om naar te luisteren, of om lekker mee te zingen.

T.J.

Foto's

 

Dinsdag 7 mei 2019    Moederdagkienen.

Het was op deze dinsdagmiddag volle bak in ’t Zaelke, er werd door 77 K.B.O.-ers fanatiek gekiend. De dames van het bestuur hadden weer voor prachtige prijzen gezorgd o.a. bloemen, ‘n theepakket, aspergespakket enz. Ook waren er enkele mannen aanwezig, een ervan viel zelfs in de prijzen. In de pauze was er natuurlijk weer koffie/thee en Bienenstich. Het was ook dit keer weer heel gezellig.

T.J.

 

Zondag 6 januari 2019  Nieuwjaarsviering.

De leden van onze afdeling waren op de eerste activiteit van het nieuwe jaar in 't Zaelke bijeengekomen om elkaar  het  beste toe te wensen voor 2019. Traditiegetrouw begon deze bijeenkomst met een welkomstwoordje van de voorzitter waarin hij iedereen een gelukkig maar vooral  gezond 2019 wenst. Tevens sprak hij de wens uit dat onze leden ook in 2019 aan het zeer gevarieerde aanbod van activiteiten zullen deelnemen. Na deze toespraak was het tijd voor muziek.  Het programma werd opgeluisterd door een fantastisch nieuwjaarsconcert van het R.O.L.J. (Rëunie Orkest Limburgse Jagers) 

 

 

Het concert bestond uit 3 gedeeltes en er werd voor elk wat wils gespeeld. Iedereen was zeer enthousiast over de keuze van het repertoire. Zeker de ingebouwde komische acts zorgden voor de nodige hilariteit. In de eerste pauze werden de leden getrakteerd op koffie/thee met een heerlijke wafel. In de tweede pauze werden ze nog eens verwend met twee overheerlijke luxe bitterballen.  Al met al een zeer geslaagd begin van het nieuwe jaar. 

T.J.

Foto's